Payment with Klarna Payment with Swish
Säkra betalningar / Enkla returer

Om mig

Om mig

Leran är en passion som bara växt sig starkare genom åren och till slut har jag äntligen landat i min dröm. En egen ny verkstad och butik i Hejde på Gotland där jag sedan 1992 mest fått "hålla till godo" med somrarna och en mycket liten verksamhet i ett gammalt garage... 

Men nu är det på heltid och på riktigt!


Jag startade SnabelKå Keramik 2008 och namnet kommer sig av att min signatur ser ut så; K med C runt för Karin Cederbrant.
I mer än 30 år har jag arbetat heltid som immuntoxikolog, docent och forskare i läkemedels- och universitetsvärlden men 2021 bestämde jag mig för att ägna mig åt keramiken full tid. Har dock stor glädje av min kemistutbildning från Stockholms Universitet och mitt stora intresse för naturvetenskap kan ibland återspeglas i mina keramiska alster. Jag arbetar i huvudsak med skulptur i stengods. En stor del av föremålen rakubränns. Sågspånsbränning samt drejning av bruksföremål med traditionell glasering ingår också i de tekniker jag använder.

Att inspireras av djur, natur och personligheter samt att kunna glädja andra med föremålen är mina största drivkrafter.


Jag hoppas att Du skall hitta något här som gör Dig glad!


Vill du se mer av det jag gör så titta gärna in på Instagram: snabelka.keramik. Många av mina skulpturer går dessvärre inte att skicka pga risk för kras (har testat) så då behöver man komma hit och hämta dom:) Ni är alltid Hjärtligt Välkomna!